Lean alapok: 5S módszer

Alakítsa át munkahelyét az 5S szerint és növelje a hatékonyságot!

Látogasson el Akadémiánkra, tudjon meg többet a Lean módszerekről online oktatásainkon!

Regisztráljon 3 órás Lean Workshop-unkra:

Hatékonyságnövelés az 5S-el

Elérkeztek a hűvösebb, esős napok. Elhatározzuk, hogy idén végre nem az utolsó pillanatban cseréljük le az autónk gumiabroncsait. Kiállunk a zsúfolt garázsból, hogy autónk jól körüljárható legyen.

A téli gumikat előre hozzuk a garázs hátsó részéből, letöröljük a legutóbbi fűrészelés miatt rátapadt forgácsdarabokat. Emelőre lesz szükségünk, hogy hozzáférjünk a kerekekhez, de nem találjuk. Hosszas keresgélés után a harmadik polc végében rálelünk.

Csavarlazításhoz keresztkulcsot használunk. A csomagtartóban kellene tartani, de nincs ott. Mindössze 10 perc kutatás után a felső polcon találunk rá, szerencsére a szükséges kenőanyag mellett. Mikor a kerék felkerült, hasznos a csavarrudakat kenőanyaggal bezsírozni, így télen nem korrodálódnak az anyákkal.

Csavarok meghúzva, mind a 4 gumiabroncs fent.

A fenti hadművelet 4 órát vett igénybe. Ha garázsunkban szánunk egy kis időt az 5S technika alapvető szabályainak alkalmazására, tavasszal maximum 40 perc alatt végezhetünk, amiben már a megérdemelt kávé is benne lesz.

Vegyen részt Lean Workshopunkon, ahol megismerheti az 5S módszer szabályait és alkalmazását, a legalapvetőbb hibamegelőzési technikát és folyamatát érintő veszteségeket is.

Ezek is érdekesek: